Připravte si opravdu velkou mísu. Všechny brambory oškrábejte a nastrouhejte nahrubo a uzené maso nakrájejte na kostičky (kolik ho tam dáte, záleží na vaší chuti, na uvedené množství ale minimálně 400 g). Maso přidejte k bramborám, přidejte olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku (tou rozhodně nešetřete) a vše důkladně promíchejte. V případě, že jsou brambory hodně mokré, část vody z nich slijte. Nakonec přidejte mléko a mouku a vše ještě jednou promíchejte. Hluboký plech vymažte olejem nebo sádlem a všechno bramborové těsto do něj urovnejte. Použít můžete i zapékací misku, z té ale nebude mít gugla tak křupavé dno. Připravený plech vložte do trouby vyhřáté na 220° C a dejte péct asi na 30 minut. Když začíná mít gugla růžovou křupavou kůrku, teplotu stáhněte na 200° a pečte dalších asi 30 minut. Po vyndání z trouby nechte asi 15 minut chladnout, aby se gugla dala lépe krájet, horká se totiž rozpadá. Podávejte s kyselou okurkou.