Na tento guláš se nejlépe hodí maso z kližky i z plece. Maso opláchneme, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach. Nakrájíme ho na větší kostky, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Připravíme si vývar. V kastrolu rozpálíme sádlo a na něm orestujeme cibuli, jakmile je světle žlutá, přidáme maso a orestujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Pokud je potřeba podléváme vývarem a promícháme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu zčásti vysmahnout, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a poté znovu přelijeme vývar a dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby přisolíme. Podáváme s bramborovou kaší.