Maso z divočáka nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a také orestujeme. Přisypeme sladkou a pálivou papriku, kmín, koření divočina, gulášové koření, prolisovaný česnek, promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené.
Uvedeme do varu, potom zmírníme teplotu a pomalu dusíme pod pokličkou až maso téměř změkne. Občas kontrolujeme, promícháme a je-li třeba podlijeme.
Z tvrdého chleba odstraníme kůrky, nastrouháme ho, přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme 5 lžic zavařených jeřabin (kompot bez šťávy). Promícháme a po malé chvilce odstavíme ze sporáku.