Houbová polévka podávaná s domácím svítkem
30
3
2
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na proužky, česnek prolisujeme a rajčata rozčtvrtíme, papriky bez jádřinců nakrájíme na kostky. Rozehřejeme máslo a maso v něm opečeme, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. K masu přidáme rajský protlak, rajčata a česnek, poprášíme hladkou moukou a za stálého míchání opražíme. Přilijeme 1/2 l vývaru a polévku osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Zelí překrájíme a s kostičkami paprik a zbytkem vývaru přidáme k masu. Při mírné teplotě vaříme ještě asi 30 minut, pak znovu pikantně dochutíme. Hotovou polévku posypeme petrželkou. Vhodná příloha je čerstvý chléb, nejradši máme "Víkendový chléb" z Gruntu.