Staňte se našimi fanoušky na:

Gyros

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
177× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Marináda: cibule nakrájená nadrobno, hrst petrželky, 1 dl olivového oleje, 2 stroužky česneku, lžíce šťávy z citrónu, lžíce organa, 2 špetky mletého římského kmínu a pepř. Maso omyjte, osušte a rozkrájejte na 2 cm silné plátky. Smíchejte všechny přísady marinády. Do zapékací misky položte plátky masa, zalijte je marinádou a nejméně na 4 hodiny odložte do chladničky. Maso vyjměte, posolte a ogrilujte z obou stran (po obrácení znovu potřete marinádou) a rozkrájejte na špalíčky. Chleby pita potřete olejem a zlehka ogrilujte. V misce smíchejte okurku, jogurt, ocet , sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřete opečené chleby, poskládejte na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapejte čili omáčkou a srolujte. Jako příloha se hodí tzatziki.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kulkas|9. června 2013
1****** Odpovědět
michelle4|10. května 2013
vypadá skvěle Odpovědět
šupina73|10. května 2013
uloženo Odpovědět
adriana.kohutova|6. května 2013
mňamka Odpovědět
vivianr|4. května 2013
jednoduše super Odpovědět
maikylook|9. března 2013
To je ono, narozdíl od těch, co prodávaj ve fastfoodech!! Odpovědět
šjanka|4. března 2013
jojo, dělám trochu zdravější verzi .-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!