Nejdrive si pripravime testo, ktere musime nechat zhruba hodinu odlezet. Na val prosyjeme hladkou mouku s kakaem, kypricim praskem a mouckovym cukrem. Pridame na male kousky nakrajeny rostllinny tuk 200g, 2 vejce a 2 lzice mleka. Rychle zpracujeme vlacne testo, ktere pak dobre zabalime do potravinarske folie a ulozime do chladnicky. Mezitim si pripravime tvarohovou napln. Tvaroh, cukr krupici, 2 lzice mleka, vanilkovy cukr, 1 vejce a zloutek utreme na hladkou hmotu. Odlezele testo rozdelime na polovinu a rozvalime na dva platy silne asi 8mm. Plech vymazeme tukem a pomoci valecku na nej preneseme 1 plat. Potom po cele plose rozetreme pripravenou tvarohovou napln asi 1 cm od okraje. Prekryjeme druhym rozvalenym platem a okraje pevne pritiskneme k sobe. Kolac peceme pri 175 stupnich priblizne 30 minut. Ve vodni lazni rozpustime cokoladu s tukem. Vychladly kolac potreme pripravenou polevou a nechame ztuhnout. Moucnik muzeme ozdobit i hoblinkami z cokolady.