Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky bez brambor

Autor receptu: Bohu (41 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přilijeme vejce rozšlehaná v mléce (můžeme přidat trochu vody) a sůl a všechno promícháme až nám vznikne těsto (trochu tužší než kapání). Těsto protlačíme přes "haluškovač" do vroucí mírně osolené vody, promícháme a vaříme, než halušky vyplavou. Poté scedíme, propláchneme a odkapané promastíme, aby se nelepily. Používám je k omáčkám místo knedlíků (na paprice, lašské žebírko...), ale dají se také využít jako hlavní jídlo tak, že je prohřejeme na rozpuštěné slanině a přidáme k nim osolená vajíčka (obdoba knedlíků s vejci) a se zeleninovým salátem je to mňamka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bohu |5. března 2014
tak trochu soli určitě bych dala, i kdyby to bylo nasladko :) Odpovědět
kojaníček |5. března 2014
a teď mě napadá, že by to možná šlo i nasladko, nepřidat do těsta sůl a pak je třeba promíchat s máslem a kakaem nebo mletým mákem a cukrem... Odpovědět
kojaníček |5. března 2014
Dělám je taky tak, jen nedávám prášek do pečiva, ale zkusím to s ním. Dělám je hodně často, je to rychlá večeře, naše děti je mají rády třeba promíchané s nakrájenou šunkou a sýrem. Odpovědět
misa.svubova |26. listopadu 2013
zkusím.. Odpovědět
petrapo |2. listopadu 2013
uloženo ;) Odpovědět
dagmar.vrbicka |1. července 2013
zajímavé Odpovědět
Januse |17. června 2013
o víkendu jsem dělala, ale klasické z brambor tak vyzkouším ty Vaše Odpovědět
martinnatr |5. června 2013
super Odpovědět
Menzy |5. června 2013
Díky za tip, ještě jsem nedělala :-) Ukládám. Odpovědět
macik |4. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!