Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky naší babičky

Autor receptu: JarmilCa (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané a omyté brambory nastrouháme na struhadle (to na ořechy :-) ). Přidáme vejce a postupně přisypávám mouku, aby bylo těsto akorát .. příliš řídké se ve vodě rozvaří a tuhé je hodně moučné. Takové, co se lenivě svalí z vařečky je akorát. Do velkého hrnce dám maximálně 23 vody a přivedu k varu. Mezitím si nakrájím cibuli a na střední teplotě nechám smažit. Klidně ji nechám 10 minut, je pak krásně sklovitá a zlatavá. Hotové těsto propasíruju přes sítko na halušky do vroucí osolené vody. Vaří se 5 - 8 minut. Obsah hrnce postupně přelívám do plastového sítka, trošku proliju vodou a vkládám do mísy, ve které budu vše míchat. Pak už jen přidám sůl, cibulku a tvaroh. Ten mám nejraději ještě trošku mokrý od babičky domácí .. dá se ale použít i tvrdý - nastrouhaný a k tomu půl kostky tvarohu na pečení. Pak je to také vynikající. Po promíchání se pěkně spojí chutě a halušky překrásně zavoní. Chutnají krásně po bramborách, voní máslem, tvarohem a smaženou cibulkou. Dají se podávat i se zelím a klobásou, ale s tvarohem máme nejraději. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kulajda |25. listopadu 2013
ráda ochutnám Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
uloženo Odpovědět
milmach |8. řijna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!