Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky recept (krkonošské s houbami)

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, mléko a sůl, vytvoříme těstíčko, které bude konzistencí jako kapání do polévky. Přes haluškové síto propasírujeme do vroucí, osolené vody, a po 15 minutách sítem vybereme. Pokapeme sádlem, aby se nám neslepili. Na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, pokrájenou na kostičky, přidáme plátky hub, osolíme opepříme a špetkou kmínu dokořeníme. Podusíme do měkka, a zalijeme smetanou. Necháme přejít varem. Vzniklou směsí prolijeme halušky a dobře promícháme. Prohřejeme, a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |18. května 2016
1*** Odpovědět
Trudka4 |17. března 2013
Jsme na Slovensku zvyklí jen na brynzové nebo nivové halušky, ale tyto tvoje určitě vyzkoušíme. Odpovědět
Tea |19. února 2013
Vypadají moc dobře Odpovědět
Uzzi1 |3. ledna 2013
halušky máme doma rádi, tak bude změna, s houbičkami Odpovědět
Barakuda |27. prosince 2012
Vypadá to zajímavě Odpovědět
Bábrle Inka |21. prosince 2012
Výborný halušky, muž si pomlaskával a teď je pořád vyžaduje :-) Odpovědět
brenda |7. prosince 2012
miluju halušky :) Odpovědět
planeta |1. prosince 2012
zajímavé , vyzkouším Odpovědět
magic11|18. května 2016
po 15 minutách budou rozvařené na bláto, stačí povařit krátce poté, co vyplavou Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!