Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky se zelím

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, sůl, pepř a promícháme. Vzniklé těsto protlačujeme hrubým struhadlem do vody, promícháme a vaříme asi 8 až 10 minut. Halušky vyjmeme a promastíme sádlem. Nakrájenou cibuli osmahneme společně se slaninou a bůčkem, přidáme kysané zelí, podusíme a ochutíme solí. Hotové zelí promícháme s haluškami a podáváme. Jako obměnu můžeme halušky promíchat s brynzou a přelít vyškvařenou slaninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |3. řijna 2015
1+++ Odpovědět
Bagorz |1. března 2013
...a kuchyně česká???Čili ,halušky jsou české jídlo??? Odpovědět
Bagorz |1. března 2013
...protlačíme hrubým struhadlem? Odpovědět
jana.remkova.7 |7. ledna 2013
Jedno z našich nejoblíběnějších jídel:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!