Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky

Autor receptu: david.cz (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
44× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle(stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytváříme speciálním cedníkem popřípadě lžičkou pak dále vhodíme do osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut dle velikosti. Zkuste hodit do vody halušku a když se od ní neodpojují nastrouhané brambory těsto je správně tuhé.Jinak přidáte hladkou mouku. Dále si uvaříme 2 balíčky kysaného zelí. Zelí ochutíme dle chuti na sladkokyselo. Slaninu nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme je na pánvi, přidáme zbylá vejce a cibulku, chvilku restujeme a poté přidáváme na halušky.Vše posypeme nasekanou pažitkou. Přeju vám dobrou chuť. Jestli se vám moje recepty líbí,prosím dejte sledovat uživatele.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |19. června 2013
recept je zajímavý,vyzkouším Odpovědět
Januse |17. června 2013
o víkendu jsem dělala Odpovědět
honzíček |22. května 2013
supr Odpovědět
iva.vecerova |15. května 2013
miluju halušky Odpovědět
lucie.urbankova.5 |13. května 2013
super Odpovědět
Tea |19. února 2013
Takovéto mám nejraději :-) Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Slovenská klasika. Odpovědět
klara4 |12. února 2013
jsou dobré s brynzou i se zelím a opečenou slaninkou Odpovědět
aťka |2. února 2013
Halušky - to je moje- když nevím co uvařit , tak si vzpomenu na "haluše" a hlavně hodně slaninky a i nějaká ty "zbytky" masové z lednice a je to!! Odpovědět
Iness |30. ledna 2013
halušky mám ráda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!