Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky

Autor receptu: david.cz (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
44× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle(stejná příprava jako na bramboráčky), osolíme, přidáme vejce a hladkou mouku. Vše zamícháme a uděláme těsto, které bude o něco řidčí než např. těsto kynuté, ale nesmí téct. Malé halušky , které vytváříme speciálním cedníkem popřípadě lžičkou pak dále vhodíme do osolené vařicí vody a vaříme cca 5 minut dle velikosti. Zkuste hodit do vody halušku a když se od ní neodpojují nastrouhané brambory těsto je správně tuhé.Jinak přidáte hladkou mouku. Dále si uvaříme 2 balíčky kysaného zelí. Zelí ochutíme dle chuti na sladkokyselo. Slaninu nakrájíme na malé kostky, rozškvaříme je na pánvi, přidáme zbylá vejce a cibulku, chvilku restujeme a poté přidáváme na halušky.Vše posypeme nasekanou pažitkou. Přeju vám dobrou chuť. Jestli se vám moje recepty líbí,prosím dejte sledovat uživatele.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |13. ledna 2013
mám moc ráda, hlavně musí být slanina a zelí Odpovědět
ladunka |10. ledna 2013
Miluji halušky i s brynzou a nebo s vajíčkem Odpovědět
iva.hlouskova |10. ledna 2013
vařím také a sypu nivou Odpovědět
Sona |5. ledna 2013
Halušky...milovaný pokrm :) Odpovědět
Uzzi1 |27. prosince 2012
halušky děláváme docela často Odpovědět
Barakuda |27. prosince 2012
Děláváme, se zelím i s brynzou Odpovědět
sojka30 |23. prosince 2012
to zkusím vypadá to skvěle Odpovědět
david.cz |16. prosince 2012
to jsem rad Odpovědět
brenda |16. prosince 2012
určitě vyzkouším Odpovědět
petr@|10. března 2014
Děkuji za recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!