Sladké kuličky - Gulab-džamun (Gulab jamun)
100
5
3
V hrnci smíchejte vodu (nebo mléko) s cukrem, šafránem a muškátovým oříškem a vařte 1 minutu. Přidejte rozinky, snižte přívod tepla a nechte povařit. Ořechy opražte tak, aby zůstaly světlé, nasekejte je nahrubo a nechte stranou. V jiném hrnci rozpusťte máslo. Přidejte krupici a za stálého míchání dřevěnou vařečkou ji smažte asi 10 až 15 minut, dokud krupice není zlatohnědá a dokud se máslo nezačne oddělovat od zrnek. Snižte plamen. Nyní pomalu přilévejte do krupice slazené mléko zatímco stále mícháte. Směs začne prskat. Rychle míchejte, abyste rozmělnili případné hrudky. Přidejte ořechy. Přikryjte a zvolna vařte 2 až 3 minuty, dokud se veškerá tekutina nevstřebá.