Žampiónová mňamka podle mojí kamarádky
30
5
9
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a z obou stran opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření, hořčici, citron a mraženou zeleninu pod svíčkovou. Dusíme do změknutí masa. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Z hrnce vyndáme citron a koření a šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Dolijeme vodou na požadované množství. Potom zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Okurky a šunku pokrájíme na kostičky nebo nastrouháme a na posledních 5-10 minut vaření přidáme do omáčky. Podle chuti dosolíme a vrátíme do omáčky maso. Podáváme s knedlíkem.