Staňte se našimi fanoušky na:

Hamburský vepřový kotlet

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené maso odložíme stranou a ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky, orestujeme, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme hořčici, koření, víno, cukr, citrónovou šťávu, podlijeme vodou, dobře promícháme a odstavíme. Maso dáme do pekáčku, zalijeme připravenou zeleninou a vložíme do trouby, rozehřáté na 220 stupňů. Pečeme asi 30 minut, až je maso měkké. Maso vyndáme, zeleninovou směs rozmixujeme, je-li třeba, rozředíme trochou vody, přivedeme k varu a nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Do omáčky vrátíme prohřát maso. Šunku a kyselou okurku nakrájíme na nudličky, na pánvi rozpálíme lžičku oleje a šunku s okurkou lehce osmahneme. Oboje přidáme do omáčky, promícháme a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

beaa |16. května 2013
zítra zkusím :-) Odpovědět
A |11. května 2013
to bude dobrota Odpovědět
Anna1960 |11. května 2013
dobrota Odpovědět
Jana 9|18. ledna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!