Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a citronovou kůru. Po straně uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Rozehřejeme máslo, zalijeme jej zbytkem mléka, rozkvedléme se žloutkem a přilijeme k mouce. Vpracujeme vláčné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Nebo do pekárny a program těsto na 75min. Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Povidla rozmícháme s rumem. Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do středu každého dáme tvarohovou náplň, zabalíme jako buchtu a položíme na plech. Zakryjeme utěrkou a zase necháme vykynout. Pak do každého koláče uděláme důlek, potřeme je rozšlehaným vejcem, rozdělíme na ně povidla a posypeme drobenkou z cukru, másla a hrubé mouky. Pečeme do zlatova při 180°C. pozn. 1: já do povidel nedávám ani rum ani tresť a je to výborné ale origoš se to má dělat s rumem :-) pozn. 2: V surovinách, které patří do receptu nelze oddělit tak pro přesnost píšu náplň zde: 500g tvarohu 3 lžíce cukru 2 žloutky lžička citronové kůry vanilkový cukr povidla + rum