Staňte se našimi fanoušky na:

Hanácká zabijačková pečínka

Autor receptu: katerina.blazkova.1 (95 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřový ořez a plec jemně umeleme. Přidáme vejce, bílé víno, sůl a koření. Směs dobře promícháme. Bránici rozprostřeme na prkénko, poklademe masovou směsí a doprostřed položíme osolenou a utřeným česnekem ochucenou vepřovou panenkou. Svineme a utvoříme šišku, dáme na pekáček, posypeme drobně nakrájenou cibulí, mírně okmínujeme, podlijeme troškou vody a pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem. Pečeme dorůžova. Hotovou pečeni krájíme na plátky a teplo podáváme s bramborovou kaší a sterilovanými saláty. Zastudena doplníme jablkovým křenem, sterilovanou zeleninou a tmavým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!