Staňte se našimi fanoušky na:

Harlekýn s jahodami - bez vážení

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce utřeme s cukrem do pěny, pak vmícháme mouku prosátou s prdopeč a karobem (případně kakaem), promícháme. Do vymazané a vysypané dortové formy (22cm) těsto nalijeme, pečeme asi 35 minut na 160°C. Po upečení necháme ve formě vychladnout a vyklopíme. Polovinu smetany svaříme s cukrem a karobem, necháme vychladnout a necháme v ledničce do druhého dne odležet. Po vychlazení vyšleháme robotem na pevnou pařížskou šlehačku. Zbylou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Pařížskou šlehačkou shora nastříkáme po obvodu dortu 2 oddělené kruhy, mezi ně nastříkáme vanilkovou šlehačku tak, abychom pokryli celý povrch dortu. Nakonec nastříkáme po obvodu střídavě pusinky vanilkové a pařížské šlehačky. Střed dortu posypeme hoblikami čokolády, obvod strouhanou čokoládou a odzdobíme překrájenými jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janatka |17. řijna 2015
Nádhera, hned bych si dala kousíček!! Odpovědět
hanik29|17. řijna 2015
nádhera, až se sbíhají sliny - vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!