Staňte se našimi fanoušky na:

Helenské rohlíčky

Autor receptu: damanas (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo a sádlo, přidáme sůl, cukr, promícháme a uprostřed uděláme důlek. Nadrobíme do něj kvasnice, zalijeme trochou teplého mléka, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Zamícháme, přidáme zbytek mléka a důkladně vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Případně použijeme domácí pekárnu (nejprve tekuté, pak sypké suroviny). Z těsta oddělujeme kousky a uválíme z nich malé bochánky. Z tohoto množství je to tak 25 - 30 bochánků. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak jednoručním válečkem každý bochánek rozválíme na dlouhý oválek a posypeme nastrouhanou čokoládou. Smotáme do rohlíčku a položíme na plech s papírem na pečení. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 10-15 minut. Během pečení svaříme trochu vody s vanilkovým cukrem. Po vytažení plechu z trouby hned každý rohlíček potřeme rozvarem. Místo rozvaru můžeme jen vydatně pocukrovat moučkovým cukrem. Jako náplň lze použít třeba i kakao, skořici, mleté oříšky, kokos....

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!