Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na malé kostičky, hermelín necháme ztuhnout v chladničce a spolu s eidamem jej nastrouháme nebo nasekáme nahrubo. Papriku omyjeme, rozkrojíme a pečlivě zbavíme semen. Pak ji nakrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli posekáme na malé kousky. Všechny ingredience vložíme do větší mísy, ochutíme solí, čerstvě umletým pepřem a nadrobno nakrájenými bylinkami (pažitka,petrželka,řeřicha apod.), přidáme majolku a zlehka promícháme. Salát vložíme alespoň na 15 minut do chladničky, aby se všechny chuti spojily. Podáváme ozdobené plátkem citronu a listy salátu. Salát můžeme i namazat na chlebíčky nebo jednohubky. Pokud máte rádi chuťově výrazná jídla, můžete také použít pečenou papriku naloženou v kořeněném oleji.