1.Řízky osušte papírovou utěrkou,lehce naklepejte a potřete jablečným octem.Rozinky nechte změknout v jablečném víně. Jablka oloupejte,rozčtvrťte a vykrojte jádřinec. Čtvrtky jablek nakrájejte na tenké hranolky a smíchejte s citrónovou šťávou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné proužky. Troubu předehřejte na 50 stupńů. 2. Pánev ohřejte na středně velkém plameni a vložte přepuštěné máslo. Ŕízky opět osušte papírovou utěrkou , mírně osolte a po každé straně smažte asi 3 minuty.Sundejte řízky s pánve a udržujte je teplé v předehřáté troubě. 3. Cibuli a jablka smažte v omastku po řízcích asi 5 min. , vše lehce zhnědne. Přilijte jablečné víno s rozinkami a nechte jednou přejít varem. Ochuťte solí a pepřem. Jablka a cibuli s omáčkou rozdělte na řízky a servírujte s bramborovou kaší.