Staňte se našimi fanoušky na:

Hlávkový salát a sladko-kyselý nálev

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hlávkový salát propláchneme pod tekoucí vodou. Odstraníme spodní listy a celou hlávku košťálem nahoru namočíme do ledové vody do které přidáme trochu octa (vypudí breberky). Vypraný salát rozebereme na jednotlivé listy a znovu propláchneme. Nálev připravíme z litru studené vody, do které nejprve rozmícháme cukr (v octové vodě by se špatně rozpouštěl). Pak přidáme ocet a špetku soli. Vše za míchání necháme rozpustit. Podle chuti přidáme cukr nebo ocet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

q |21. srpna 2013
1hlávka-2dl vody je dostačující Odpovědět
RadimP |15. května 2013
Zdá se ti málo 1 litr nálevu na hlávku salátu? Sůl tam moc nedáváme, dle mého tam není potřeba. Odpovědět
david.kruml.1 |15. května 2013
klasika kterou dělá asi každý Odpovědět
A |14. května 2013
a jen špetku soli ? nevídané Odpovědět
A |14. května 2013
na 1 salát 1 litr nálevu ? Odpovědět
PetaDomca |14. května 2013
klasika, máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!