Staňte se našimi fanoušky na:

Hlávkový salát plněný

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z očištěných hlávek salátu seřízneme na plocho košťál, aby hlávka stála, ponoříme na okamžik košťálem dolů do vařící vody, Ihned vytáhneme, necháme okapat, pak opatrně, od nejmenších listů k největším, natíráme listy připravenou směs. Dáváme pozor, abychom listy neodlomili od košťálu. Směs připravíme z mletého masa, do kterého přidáme vejce, strouhanou housku, navlhčenou mlékem a osmaženou drobné pokrájenou cibuli. Vmícháme stroužek česneku, utřený se solí a nastrouhanou citrónovou kůru, osolíme opepříme. Kastrol vyložíme plátky slaniny, vložíme na ne plněné saláty, potřeme rozpuštěným máslem a asi hodinu pečeme v troubě. Podáváme pokropené máslem a sypané strouhaným parmezánem. Příloha: brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!