S KUŘECÍM MASEM A FAZOLKAMI - příloha rýže 400g prsíček, 250g hlívy, 1 šalotka, 4 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, špetka chilli, 3 lžíce sójové omáčky, mletý černý pepř, sůl, 200g zelených fazolek, 30g másla, pažitka Maso a hlívu nakrájíme na nudličky, šalotku najemno a oresujeme ji na oleji, pak přidáme maso a hlívu a zprudka opečeme. Přidáme prolisovaný česnek, chilli, sójovou omáčku, sůl a pepř a ještě několik minut podusíme. Fazolkám odlomíme konce a ve vroucí vodě blanšírujeme asi 2 minuty. Pak scedíme a necháme na sítu okapat. V kastrůlku rozpustíme máslo a fazolky na něm jen zlehka orestujeme. na talíře rozdělíme maso s hlívou, přidáme fazolky a posypeme pažitkou. POLÉVKA 250g hlívy, 1 větší cibule, 50g sádla, 1 lžíce sladké mleté papriky, sůl, mletý černý pepř, 1 l vývaru, 50g hladké mouky, 5 stroužků česneku, majoránka Houby nakrájíme - hlavičky na proužky, nožky na drobno. Cibuli také nadrobno a orestujeme ji na rozpuštěném sádle dozlatova. Cibuli poprášíme paprikou a znovu krátce zpěníme. Přidáme nakrájenou hlívu, tu hned osolíme a opepříme, promícháme a opékáme až houby zmenší objem. Pak je zalijeme horkým vývarem a vaříme asi 1/2 hodiny, do změknutí. Hladkou mouku rozmícháme ve vodě a přes síto přilijeme k základu polévky, znovu provaříme. Nakonec přidáme utřený česnek a majoránku a polévku podle chuti dosolíme a dopepříme. HOLANĎANI - příloha brambory 700g hlívy, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce nasekaného tymiánu, 2 vařené brambory, 200g strouhaného sýra, 2 vejce, pažitka, máslo Hlívu nakrájíme na malé kousky, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Na 2 lžících oleje osmahneme cibuli, vmícháme hlívu, osolíme a opepříme. Přidáme česnek s tymiánem a dusíme ji, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Podušené houby přendáme do mísy, přidáme k nim najemno nastrouhané brambory, sýr a vejce, promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Pak uděláme placičky a na rozpáleném oleji je usmažíme dozlatova. Brambory omastíme máslem a posypeme pažitkou.