Staňte se našimi fanoušky na:

Hlíva v čokoládě

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 200 g cukr krupice
  • 100%, 1 lžíce tuk
  • 200 g hlíva ústřičná
  • na vaření, 200 g čokoláda
  • pomerančová tresť

Pracovní postup:

Kloboučky hlívy nakrájíme na plátky (měly by připomínat proužky pomerančové kůry). Odkrojíme třeně a dokonale usušíme. Pak si připravíme koncentrovaný cukerný roztok, ve kterém usušené plátky houby postupně proslazujeme. Na konci proslazování ochutíme kousky hlívy pomerančovou trestí. Necháme chvilku oschnout a připravíme si polevu z čokolády a tuku. Do teplé polevy namáčíme proslazené kousky hlívy a necháme ztuhnout v chladu. Takto připravená hlíva připomíná chutí pomerančovou kůru v čokoládě. Dětem moc chutná.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!