Staňte se našimi fanoušky na:

Hlívová omáčka se smetanou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • drcený kmín
  • bílý pepř (mletý)
  • masový vývar (může být i z kostky masoxu)
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 230 ml smetany (sladké, na vaření)

Pracovní postup:

Hlívu očistíte a nakrájíte na hrubší plátky. Do hrnce dejte 1 lžíci oleje a hlívu na něm zvolna dusíte. Pouze přisolíte a dáte trošku pepře, nebo drceného kmínu, ale s kořením opatrně, abychom nezničili vynikající chuť a vůni hlívy. Asi za 15 minut zalijete dušenou hlívu čistým masovým vývarem, případně vodou s kostkou masoxu. Do hrníčku nalijete smetanu a dobře rozmícháte s hladkou moukou. Hlívu s vývarem necháte prudce vařit, pomalu vlijete smetanu a dobře míchejte. Dle chuti přisolte, můžete mírně osladit cukrem a okyselit citronovou šťávou. Zmírněte plamen a stále dobře míchejte, abyste omáčku nepřipálili. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo i vařené brambory a kousek vařeného hovězího masa, vařený hovězí i vepřový jazyk nebo libovolné uzené maso.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |9. května 2014
to můžu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!