Staňte se našimi fanoušky na:

Hned měkké perníčky (skoro vždy)

Autor receptu: petrapo (87 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Já mám robota, takže tam vše nahážu najednou a on udělá práci a mě. Jinak teda smícháme nejdříve sypké a pak přidáme tekuté ingredience a vypracuje pořádně vláčné těsto. Necháme to odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Pak vyvalujeme plát, vykrajujeme tvary a pečeme při 150°C. Hned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným žloutkem (já potírala i celým rozšlehaným vejcem). Zdobíme dle libosti. (Cukrová poleva také u mě v receptech). Podle mě "měkkost" záleží i na délce pečení. Nesmí tam být dlouho, ale zas nesmí být syrové. Je to docela kumšt odhadnout. Ale po druhé várce na to určitě každý přijde, kdy je ta správná doba na vytažení ;)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |18. prosince 2013
hezké Odpovědět
Peggy89 |5. prosince 2013
vypadají hezky Odpovědět
Lucinka34 |3. prosince 2013
Krásné 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!