Staňte se našimi fanoušky na:

Hňupky se špenátem speciál a frankfurtskými šunkovými párečky

Autor receptu: Jenda (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listový špenát, kopřivy a medvědí česnek spaříme ve vroucí mírně osolené vodě, scedíme a drobně překrájíme. Na másle dosklovata orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, krátce zarestujeme , přidáme směs špenátu,kopřiv a medvědího česneku, osolíme, opepříme, zarestujeme, přilijeme rozšlehané vajíčko ve smetaně, krátce provaříme případně dochutíme solí a pepřem. Hňupky: oloupané brambory jemně nastrouháme , osolíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Těsto vykrajujeme lžící a smažíme v rozpáleném sádle. Necháme na ubrousku okapat. Párečky opečeme v sádle. Uvedený recept na hňupky (pampuchy) je z valašska. Brambory jsem strouhal polovinu na jemném a polovinu na mrkvovém struhadle. Po scezení jsem těsto nechal v cedníku, lžící vykrajoval , ale v ruce dotvářel a vkládal do rozpáleného sádla. Jsou výborné čerstvě usmažené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slava |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
jana.h |18. března 2013
taky zkusím Odpovědět
ohen |18. března 2013
zajímavý recept a krásná fotka Odpovědět
any20 |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!