Staňte se našimi fanoušky na:

Holubátka pečená s jarní nádivkou

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Začneme nádivkou: Rozpálíme pánev, na ní zpěníme máslo, přidáme nakrájenou cibulku a osmažíme do zlatova. Na cibulku vložíme na drobno pokrájená kuřecí jatérka. Chvilku smažíme, dáme nadroboučko nasekanou mrkev a přichutíme mletým bílým pepřem, vegetou a na konec majoránkou a pažitkou. Nyní vezmeme ve vodě namočený a pak vyždímaný chléb a smícháme s podušenou cibulkou a ostatními surovinami. Přidáme vejce. Všechno promícháme rukou, aby byla nádivka skutečně jemná. Vezmeme dobře omytá, osušená připravená holubátka a pěkně je vyplníme nádivkou. Přeložíme je na připravený pekáč. Pod holoubátka dáme ještě dvě lžíce másla a dáme je péct do předehřáté trouby. Pečeme je bříšky nahoru přikryté, aby se nevysušily. Můžeme je v případě potřeby podlít horkou vodou. Po 40 minutách pečení při 180 C je velmi opatrně otočíme a dopečeme ještě asi 30 minut, samozřejmě podle typu trouby krásně do růžova a do křupava. Upečená holoubátka podáváme s bramborami na cibulce a velkou zeleninovou jarní oblohou. Tip : Jestli nemáte zrovna po ruce holoubátka a přesto byste je chtěli okusit, plakat nemusíte. Pořiďte si maličká jarní kuřátka, v lepších marketech je mívají po celý rok. . Je to aspoň nějaká nahrážka, nežli nic. :-))) Přeji Vám dobrou chuť !

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Arabela |10. června 2013
Márči, když je Ti líto holoubků, nachytej si mladé vrány, z těch to také jde. Je to specilaitka. Potvrzeno myslivci. / a mnou ! / :-))) Odpovědět
Márč |9. června 2013
No, vypadá to skvěle a určitě je to pochoutka, ale je mi líto těch malých tvorečků...každopádně ukládám, kdyby náhodou k nám nějací holoubci přece jen přiletěli....:-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!