Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní Suroviny: 1 hlávka zelí 1 kg mletého masa 200 g nevařené rýže 1 velký kečup 1 velká cibule pepř,sůl (směs z masa a rýže si ochuťte kořením nebo česnekem podle své chuti,jak co máte rádi) Postup přípravy receptu Celou hlávku zelí vložíme do hrnce, tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka. Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály. Propláchneme ve vodě syrovou rýži, kterou vložíme do mísy. Pak přidáme maso, sůl, pepř, pokrájenou cibuli a (ostatní koření, které uznáme za vhodné, ale nemusí být). Směs propracujeme. Do každého listu z hlávky dáme 1 lžíci až 2 lžíce směsi. zabalíme do balíčků. Na dno hrnce vložíme napařovák,na ten pokládáme balíčky s přehybem dolů.Balíčky klademe na sebe. Na balíčky nalijeme polovinu lahve kečupu a dolijeme vodou.Vaříme pozvolna 1 hodinu. Balíčky vyjmeme z vody a podáváme s kečupem a kysanou smetanou. 2.možnost Balíčky vyskládáme vedle sebe do pekáčku a zalijeme rajskou omáčkou.Pečeme v troubě přiklopené asi 1 hodinu. Potom zjemníme kysanou smetanou. 3.možnost Balíčky vyskládáme do sádlem vymaštěného pekáčku. Poklademe kysaným zelím, které ochutíme cukrem a solí.Přidáme angl.slaninu a podlijeme vodou.Zapékáme přiklopené hodinu a poté dopečeme aby balíčky měli zlatavou kůrčičku.