KVÁSEK – do ¼ litrového hrnečku si rozdrobíme kvasnice, přidáme 2 PL krupicového cukru, 2 PL hladké mouky a 4 PL mléka které jsme si malinko přihřáli, aby bylo vlažné. Vše smícháme a kvásek dáme na teplé místo vzejít. Zvětší objem zhruba dvojnásobně (3/4 hrnečku). TĚSTO - připravíme si dva plecháčky. Do jednoho odvážíme 100 g másla a dáme ho rozpustit na plotně (máslo rozpouštíme velice pomalu, aby bylo opět pouze vlažné). Do druhého plecháčku si odměříme ¼ litru mléka (dávám od oka trochu víc), 50 g krupicového cukru a 2 žloutky. Směs rozkverláme a opět trochu přihřejeme, aby byla směs vlažná. Do mísy od robotu si odvážíme 500 g polohrubé mouky a přidáme špetku soli. Pak k mouce přidáme vzešlý kvásek, vlažné máslo z prvního plecháčku a směs mléka, žloutků a krupicového cukru z druhého plecháčku. Zapneme robot na nižší stupeň, aby nám začal pěkně propracovávat těsto. Když je těsto pěkně hladké a propracované robot vypneme a těsto přendáme do mísy, kterou jsme si předem vytřeli trochou rozpuštěného másla (doporučuji si potřít máslem i vařečku, aby se na ni těsto nelepilo). A nyní ručně vařečkou jak to dělávaly naše babičky naženeme do těsta trochu vzduchu. Při hnětení by se nám na těstě měly objevovat malé bublinky. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho vykynout na teplé místo (opět zdvojnásobí objem). NÁPLŇ - můžeme použít jakoukoliv, my máme nejraději tvarohovou. 500 g tvarohu, 1 žloutek, 1/2 balení vanilkového pudinku, 1 balení vanilkového cukru, 3 lžíce krupicového cukru a můžeme rozředit trochou mléka. BUCHTY - těsto si přendáme na pomoučený vál a rozdělíme na 16 dílů. Z těsta si uděláme placičky, na které rozdělíme náplň a vytvarujeme buchty. Ty potřeme rozpuštěným máslem a pokládáme do pekáčku hned vedle sebe. Pečeme při 180 °C cca 15 - 20 minut.