1. Těsto: 35 dkg polohrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce cukru, 100 ml oleje, 1 vejce, trochu soli. 2. Kvásek: 5 dkg droždí, 200 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 lžička polohrubé mouky 3. Náplň tvaroh ( 250 g tvarohu , žloutek, 3 lžíce cukru, 1 balení vanilkového cukru ) a povidla (doporučuji Hamé švestková povidla) Hladkou mouku, polohrubou mouku, cukr, olej, vejce a trochu soli vložíme do mísy. Pak přidáme kvásek. Těsto necháme kynout půl hodiny, pak ho přepracujeme a necháme kynout další půl hodiny. Z těsta tvoříme hrudky, ze kterých pak vytvoříme placičky a na každou placičku dáme vrstvu tvarohu a povidel. Placičky zabalíme a vkládáme do herou vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Vzniklé buchty můžeme ještě nechat na malou chvilku vykynout a poté pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 stupňů asi 20 minut. Po vytažení z trouby potřeme buchty máslem.