Z vlažného mléka, lžičky cukru, rozdrobeného droždí a trochu mouky necháme vzejít kvásek. Ke kvásku do mísy přimícháme zbylou mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Přidáme mléko, ve kterém je rozmíchané vejce a žloutky. Směs z kastrůlku přidáme do mísy s moučnou směsí a zaděláme v hladké těsto. Vzniklé těsto necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout na dvojnásobný objem cca 1h. Těsto rozválíme na centimetr silný plát a vykrájíme čtverce cca 5x5cm. Rozdělíme na ně povidla a vytvarujeme buchty, které ze všech stran pomažeme rozehřátým máslem. Buchty vyskládáme do pekáčku vedle sebe spojem dolů. Buchty necháme ještě 15min kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova. Cca 25-30min. Ještě horké buchty pokropíme rumem smíchaným s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé pocukrujeme.