Staňte se našimi fanoušky na:

Honzovské buchty s povidly podle babičky

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí necháme smíchané s vlažným mlékem aspoň pět minut. Po té těsto vymícháme a necháme asi hodinu kynout. Může být i víc. Nechávám klidně i 2 hodiny. Nakynuté těsto musí být aspon jednou tolik větší než původní zamíchané. Po vykynutí vykrajuji lžící stejně velké buchty, roztáhnu každý díl, vložím náplň a zabalím. Buchty vkládám do pekáčku nebo hrnce vhodného do trouby a každou zvlášť potírám rozpuštěným máslem aby se nelepily. Pečeme na 150 asi 15 minut dle výkonu a zkušenosti s Vaší troubou. Z jedné dávky mám 20-22 buchet. Když je budete méně mačkat na sebe, budou pak daleko hezčí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zimolka |20. června 2013
nádhera Odpovědět
svatava.adamova |18. června 2013
Zkuste je dávat k sobě jen hrankou, jen aby se letmo dotkly, když je moc namačkám, jsou vždycky hranaté Odpovědět
Peťa:-) |18. června 2013
Tak ty vám závidím, máte je nádherné! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!