Tuňáková pomazánka/salát
10
0
7
Očištěnou, omytou a okapanou zeleninu s ovocem nakrájíme na kousky. Všechno dáme do velké mísy, zasypeme 80g soli, lehce promícháme, zatížíme a necháme 24 hodin opočinout. Hořčičná semínka umeleme nahrubo, směs ovoce a zeleniny propláchneme studenou vodou. Ochutnáme ji a pokud se nám bude zdát příliš slaná, namočíme ji ještě na 10 minut do studené vody. Pak ji slijeme a necháme odkapat. Přidáme mletou hořčici a dobře promícháme. Kořeněný ocet vaříme s kurkumou a zbytkem soli asi 10 minut. Během varu sbíráme z tekutiny pěnu, ještě vřelým octem přelijeme směs v míse a promícháme. Směs rozdělíme do sklenic a ty uzavřeme. Hořčici je možné konzumovat hned, ale po rozležení je pikantnější.