ČOKOLÁDA pro 1 osobu 200ml mléka, 1/4 vanilkového lusku, lžička cukru, 20g hořké čokolády, lžíce smetany Mléko nalijeme do hrnce vymytého studenou vodou. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, dřeň vydlabeme a s luskem i cukrem dáme do mléka. Mléko přivedeme za stálého míchání k varu, pak odstavíme ze sporáku a vyndáme vanilkový lusk. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horkém mléce za stálého míchání. Smetanu ušleháme a přidáme do čokolády. Se smetanou můžeme do čokolády přidat malé množství kokosového sirupu. TYČINKY - 30 kousků 130g vlašských ořechů, 280g moučkového cukru, 2 bílky, 40g hladké mouky, 150g čokoládové polevy, 300ml mléka 80g cukru krupice, sáček vanilkového pudinku, 130g másla, 20g kakaa Ořechy nastrouháme najemno, promícháme s moučkovým cukrem a bílky. Necháme odležet do druhého dne v ledničce a pak vmícháme mouku. těsto nandáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechy s pečícím papírem nastříkáme tyčinky asi 7 cm dlouhé. Pečeme asi 20 minut na 150°C. Po upečení necháme tyčinky vychladnout a pak je opatrně sloupneme z papíru. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém a necháme ho za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme el. šlehačem. Přidáme kousky nakrájeného změklého másla a přisypeme kakao, vyleháme na hladký krém. Hotový krém dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na tyčinky, dáme do ledničky ztuhnout. Pak tyčinky namočíme do rozpuštěné polevy a zase necháme ztuhnout.