HORKÝ CITRON Citrony omyjeme horkou vodou a rozpůlíme. Z citronu odkrojíme 4 kolečka a odložíme je stranou. Vymačkáme 100ml citronové šťávy a kůru z 1 citronu nadrobno nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme omyté meduňkové listy a s nimi i skořici a hřebíček. Zalijeme 700ml vařící vody a necháme asi 7 minut táhnout, pak scedíme. Přidáme citronovou šťávu, kolečka citronu, jablečnou šťávu a med, krátce zahřejeme a rozdělíme do 4 sklenic. Můžeme ozdobit zelenými lístky. DUKÁTKY Mouku, kypřidlo, oba cukry, máslo a oříšky uhněteme do hladkého těsta. Zabalíme do fólie a chladíme asi hodinu. Pak těsto znovu prohněteme a na pomoučeném válu vyválíme. Vykrájíme 100 koleček a dáme je na plechy s pečícím papírem. Pečeme 10-15 minut na 180°C, pak necháme asi 1/2 hodiny chladnout. Polevu připravíme podle návodu a tou slepíme vždy 2 kolečka k sobě, zbytek polevy použijeme na potření vrchního kolečka. Na každý dukátek přimáčkneme půlku vlašského ořechu a necháme ztuhnout.