Staňte se našimi fanoušky na:

Hot Honey

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Nový kulinářský hit jménem Hot Honey neboli Pálivý med. Americká odpověď na sweet chilli sauce. Nejlepší je s ním prý pokapat salámovou pizzu, ale hodí se i na grilované maso, pečené kuře, pečenou zeleninu nebo jako součást sýrového prkénka.

Množství: 250 ml
Obtížnost: Snadné
Příprava: 15 min.
+ 1 hodina macerování

Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. V rendlíku nebo hlubší pánvi na oleji zpěňte česnek a chilli. Stačí necelá minuta, aby česnek nezhořkl.
  2. Přilijte med, 1 lžíci octa a osolte. Ztlumte a vařte cca 5 minut.
  3. Vypněte, vmíchejte podle chuti ještě cca 2lžičky octa a nechte 30 minut až hodinu macerovat - podle toho, jak chcete mít med ostrý. (Pokud je výsledek příliš hustý, přilijte 30 ml vody a ještě jednou přiveďte k varu.) Přeceďte a podávejte podle chuti. V uzavřené skleničce vydrží nejméně 6 měsíců.

Něco navíc:

Chilli použijte podle chuti. Já dala 5 "penisových" chilli (pálivost cca 25 000 SHU) a 1 bird eye chilli (175 000 SHU). Některé recepty doporučují 4 habanero chilli (100 000-350 000 SHU) - to už je ale pro otrlé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!