Staňte se našimi fanoušky na:

Houbičkové matesy

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1 kg tvrdých hub pokrájet, vařit 1/2 hodiny bez soli. K vaření spolu s houbami dát 3–5 bobkových listů, 3–5 celých pepřů, 3–5 kuliček nového koření. Po uvaření vyndat koření a houby propláchnout. Pak 3 velké cibule nakrájet na kolečka, přidat 2 polékové lžíce soli a znovu přidat čerstvé koření v poměru 3–5, přidat propláchnuté houby, promíchat a plnit (ne pěchovat) do zavíčkovatelné sklenice. Směs zalít olejem, protřepat kvůli vyhnání vzduchových bublin. Na toto množství je potřeba asi 1/2 litru oleje. Pak dát do chladna (lednice). Ke konzumaci jsou matesy připraveny za tři dny, jak dlouho vydrží nevím, u nás moc dlouho ne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |29. srpna 2013
dobré Odpovědět
david.kruml.1 |28. srpna 2013
začínají růst tak jsem moc zvědavý, ukládám a rozhodně zkusím Odpovědět
E- |18. srpna 2013
...............matjesy Odpovědět
H-D |17. srpna 2013
recept ráda zkusím Odpovědět
H-D |17. srpna 2013
uloženo mám Odpovědět
H-D |17. srpna 2013
díky za tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!