Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová mačanka - rómský recept

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušené poddubáky (nebo jiné houby) namočíme do studené vody. Když nabobtnají, přecedíme je přes síto a nakrájíme je na drobné kousíčky. Také je možné je semlít mlýnkem na maso. Houby dáme do hrnce a zalijeme je litrem šťávy z kyselého nakládaného zelí, přidáme 2 litry vody. Dále přidáme nadrobno nasekaný česnek a cibuli, 2 -3 bobkové listy, pepř a sůl a vaříme. Před dovařením si připravíme kysanou smetanu, rozmícháme v ní 5 lžic mouky - množství mouky ovlivní to, jak bude mačanka hustá. Smetanu vlijeme do mačanky a zavaříme. Na plné talíře se přidává po kousku másla.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!