Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová nádivka

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme mléko vsáknout do housek. Bílou část cibulky nakrájíme na kostičky a na másle necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a restujeme až se nám odpaří voda. K houskám přidáme žloutky, nakrájenou slaninu, houbovou směs, osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Z bílků uděláme sníh. Zelenou část cibulky, petrželovou nať, pažitku nasekáme, libeček promneme a přidáme do mísy a promícháme. Nakonec dáme sníh z bílků a ještě opatrně promícháme. Formu vymažeme a vysypeme, nádivku rozprostřeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 min. Zkusíme špejlí jestli je nádivka upečená. Doba pečení je orientační, každá trouba peče jinak. Podávala jsem s bramborovou kaší. Nádivka je výborná i studená. Libeček mám v této době jen sušený.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
petra.stefanova.7 |30. května 2013
recept vypadá dobře, určitě zkusím Odpovědět
JanaB |29. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Januse |27. května 2013
hříbky mám v mrazáku tak už se těším až to vyzkouším díky za recept Odpovědět
jitulka |23. května 2013
zkusím Odpovědět
sari |14. května 2013
to se bude hodit v létě Odpovědět
katy9 |11. května 2013
dobrota Odpovědět
evahu |27. března 2013
krásná nádivka..ukládám na vyzkoušení Odpovědět
zuzi |27. března 2013
houbové nádivky máme rádi Odpovědět
Šuldeska |26. března 2013
Dobrota. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!