Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová omáčka s nudlemi

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • svazek kerblíku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 250 g těstovin (široké nudle)
  • 150 g žampionů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce instantní bílé omáčky
  • zelený nákladaný, 1 lžíce pepř
  • 200 ml smetany 30%
  • 2 mrkve
  • 1 bylinková kostka

Pracovní postup:

Očištěné houby a mrkev nakrájejte. Nudle uvařte podle návodu na skus v osolené vodě. Na pánvi rozehřejte olej a houby poduste, pak je vyndejte a poduste mrkev. Přilijte 125 ml vody a smetanu, přidejte bylinkovou kostku, zahustěte instantní omáčkou, zvolna vařte 1 minutu. Z opraného kerblíku otrhejte lístky, nakládaný pepř dejte okapat na sítko. Do bylinkové omáčky přidejte houby, kerblík a okapaný pepř. Prohřejte, ochuťte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Scezené nudel nechte okapat, upravte na talíři do hnízd a přelijte omáčkou, ozdobte kerblíkem a mrkví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|2. dubna 2014
také vařím,ale bez mrkve,zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!