Houby pečlivě očistíme, otřeme, v nutném případě omyjeme a necháme okapat. Žampiony rozpůlíme, hlívu nadrobno pokrájíme. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu s jednou lžičkou soli. Přisypeme nudle a na mírném ohni je vaříme na skus podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme olej a houby na něm podusíme. Poté je vyjmeme a v uvolněné pánvi podusíme mrkev. Přilijeme 125 ml vody a smetanu. Přidáme bylinkovou kostku, pak zahustíme instantní bílou omáčkou. Zvolna vaříme 1 minutu. Kerblík opereme, vodu setřepeme a lístky otrháme. Nakládaný pepř dáme okapat na síto. Do bylinkové omáčky přidáme houby, kerblík a okapaný pepř. Prohřejeme, ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nudle scedíme a necháme okapat. Upravíme je do hnízd na čtyři nahřáté talíře. Přelijeme houbovou omáčkou, ozdobíme lístky kerblíku a na kostičky nakrájené mrkve.