Těsto: hl. mouka, sůl, droždí, oliv. olej, vlaž. voda, hl. mouka na vál Náplň: uvařené brambory, sůl, rajčata, houby, červená cibule, plát. sýr, oliv. olej, pepř, tymián Mouku se solí prosejeme na vál, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Postupně přiléváme vlažnou vodu promíchanou s olivovým olejem a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Zchladnuté brambory nakrájíme na půlkolečka, rajčátka na měsíčky a houby na plátky (menší necháme vcelku), oloupanou cibuli na tenká kolečka. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme na pomoučeném vále na kulatý plát silný asi 3mm. Každý plát přendáme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe několika plátky sýra, půlkolečky brambor a měsíčky rajčat. Navrch rozložíme houby a několik koleček cibule. Pizzy osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a postupně vložíme do trouby. Každou pizzu pečeme při 200°C asi 12 minut.