Houby osolte a s cibulkou orestujte na 1 lžíci oleje, pak poduste, až se všechna voda odpaří. Vakrájenou veku pokropte vodou, nechte nasáknout a pak přebytečnou vodu lehce vymačkejte, veku přidejte k houbám. Do nádivky vmíchejte rozšlehaná vejce a houbové koření, naplňte kuře, otvor zašijte a nohy křížem sepněte. Kuře osolte a opepřete, dejte do pekáčku, podlejte vodou a obložte polovibou másla. Pečte ve středně vyhřáté troubě dozlatova, během pečení přelévejte výpekem a podlévejte teplou vodou. Ke konci pečení dejte do výpeku zbytek másla. Vhodné houbové koření je : 1/ Rojíkovo koření sůl, kořenová zelenina, koriandr, kmín, houbové aroma, cibule, pepř, pískavice Houbové koření vyniká především svým aroma. Přidává se do houbových pokrmů, ale je vhodná také do polévek (bramborová, květáková atd.), do omáček, na maso i na zvěřinu. nebo 2/ Od Antonína Výborná aromatická směs s jasnou vůní a chutí hub. Obsahuje 30% pravých hřibů, koriandr, kmín, cibuli, mletou hořčici, libeček, bílý pepř, citrónovou kůru a sůl. 3/ Mohou se použít kořenící směsi Vitana, PORS plus a další, např. Čaraka bez glutamátu.