Pizzy: Mouku prosejte do mísy, udělejte v ní důlek a rozemněte droždí s cukrem, zalejte vodou, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut vykynout. Pak přisypte sůl a přilejte olej. Zpradcujte na hladké tuhé těsto a vytvarujte z něj kouli, tu nožem nařízněte do kříže a opoprašte moukou, nechte vykynout. Houbová náplň s kapiemi: (250g hub podušených s 1 malou cibulí, 2 lžíce rajského protlaku, 2 prolisované stroužky česneku, sůl, mletý bílý pepř, majoránka, 2 lžíce červené a žluté papriky nakrájené na kostičky, 2 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra) Z těsta odkrojte 4 stejně velké kousky, rozválejte je a potřete protlakem, přidejte česnek, houby, osolte, opepřete, posypejte majoránkou a paprikou, nakonec zasypejte sýrem a pečte na 200°C. Pikantní náplň: (4 žampiony, 2 malá rajčata, kousek cukety, kousek červené cibule, ostrý rajčatový kečup, 2 lžíce strouhaného parmazánu) Z těsta odkrojte 4 kousky a vytvarujte z nich čtverečky. Žampiony, rajčata a cuketu nakrájejte na plátky a cibuli rozkrájejte na tenká půlkolečka. Čtverečky těsta potřete kečupem a v pruzích na ně rozdělte uvedené suroviny. Posypte parmazánem a upečte.