Pantoflíky na oslavu narozenin
30
4
8
Na houbové řízky houbové plátky, hladkou mouku, vejce, strouhanku, olej Na nálev 1,75 l vody, 250 ml octa, 250 ml bílého vína, 16 lžiček cukru, 6 lžiček soli, 4 kuličky nového koření, 1 lžíci hořčičného semínka K obalování použijte tvrdé houby (hřiby, křemenáče). Obalte je jako klasické řízky, osmažte a nechte vychladnout. Pro delší skladování pečenáče sterilujte 20 minut při 100 °C. Jinak jsou vhodné ke konzumaci za tři dny. Připravte nálev, 5 minut vařte a nechte vystydnout. Na dno zavařovacích sklenic dejte kousek bobkového listu a houby prokládejte cibulí nakrájenou na kolečka. Zalijte nálevem a dobře uzavřete.