Vybereme si větší houby, které nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Připravíme si trojobal - vejce rozšleháme s kapkou vody, osolíme je a lehce opepříme, dále si připravíme hladkou mouku a strouhanku. Plátky hub obalujeme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Smažíme je dozlatova v rozehřátém oleji. Svaříme si nálev: Vodu s octem osolíme asi 2 lžičkami soli, přisladíme cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme lehce schladnout. Osmažené plátky hub naskládáme do sklenic, proložíme je cibulí nakrájenou na proužky, do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, lžičku nového koření, lžičku kuliček pepře a snítku rozmarýnu. Houby ve sklenicích zalijeme až po okraj teplým nálevem, zavíčkujeme a na 2-3 dny uložíme do chladu. Je to výborné pohoštění k pivu nebo vínu. Množství nálevu a koření si musíme přizpůsobit podle toho, kolik chceme naložit hub. Toto je množství zhruba na 3 sklenice.