Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové pirožky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 400 g hub (do náplně)
  • 2 vejce (do náplně)
  • 40 g másla (do náplně)
  • špetka pepře (do náplně)
  • špetka drceného kmínu (do náplně)
  • špetka majoránky (do náplně)
  • sůl (do náplně)
  • 400 g hladké mouky (do těsta)
  • 80 g másla (do těsta)
  • 2 vejce (do těsta)
  • 40 g droždí (do těsta)
  • 200 ml mléka (do těsta)

Pracovní postup:

Na náplň: 400g hub, 2 vejce, 40g másla, špetku pepře, drceného kmínu a majoránky, sůl Na těsto. 400g hladké mouky, 80g másla, 2 vejce, 40g droždí, 200ml mléka, sůl Připravte si kynuté těsto. Houby očistěte, operte, jemně nakrájíte a podusíte doměkka na másle. Z kynutého těsta vytváříte bochánky a plníte je podušenými houbami, které jste jemně dokořenili pepřem, kmínem a solí. Na povrchu bochánky potřete rozšlehaným vejcem a pečte dorůžova. Podávají se teplé, jako předkrm.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |4. června 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!