Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové rizoto s vepřovou panenkou

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 2 osoby potřebujeme: 2 plátky vepřové panenky, sůl, pepř, majoránka, 2 lžíce hladké mouky na obalení masa, 150g rýže RIBE, 3-4 lžíce olivového oleje Dante Extra Vergine,1 hrudka másla (30g),1/2 velké cibule, hrst sušených hub, 100g zeleného hrášku, 200 - 250 ml kuřecího vývaru Plátky panenky nakrojíme po okrajích, aby se nekroutily, ochutíme je solí , pepřem a majoránkou. Obalíme v hladké mouce a orestujeme zprudka na rozpálené pánvi na olivovém oleji z obou stran asi 4 minuty. Odložíme a uchováme v teple. Na novém oleji s hrudkou másla zesklovatíme cibuli, přidáme houby, rýži, osolíme, zalejeme vývarem tak, aby rýže byla ponořena, vmícháme zelený hrášek a pod poklicí dusíme 15 minut. Průběžné kontrolujeme a v případě potřeby doléváme vývar. Opatrně se solí, pokud je vývar solený! Před koncem na rýži ještě na 3 minuty vložíme maso zpět prohřát. Odstavíme, necháme pod poklicí pár minut "odpočinout" a podáváme třeba s kytičkou z rajčete a zasypané sýrem parmigiano.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |29. května 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!